Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Tapahtumat: -

le Rêve Fabian

© Van Uytert

Virallinen nimi le Rêve Fabian Kutsumanimi Fabian
Sukupuoli Ori Rekisterinumero VH15-012-0646
Rotu Hollanninpuoliverinen Kasvattaja VRL-11720 Piste
Syntymäaika 16.12.2015 (8v.)* Omistaja Jesy VRL-11942
Säkäkorkeus 166cm Väri ja merkit prn, ti, mtj psk
Koulutustaso Ko: Helppo C Re: 150cm Me: 120cm
Saavutukset EV-I, KTK-II

* Ikääntyminen: Satunnaista

Luonnekuvaus

Hyvin itsevarma ori, joka osaa kyllä kovistella laumakavereitaan. Yrittää toisinaan myös ihmisiä komennella, mutta myöntyy kuitenkin todella nopeasti käsittelijänsä tahtoon ja on näin ollen erittäin mukava työkaveri. Fabian osaa todellakin ottaa ilon irti käsittelijänsä pienimmästäkin virheestä, joten kokemusta ja pitkäjänteisyyttä tarvitaan tämän herran kanssa.

Hoitaessa Fabian arvioi ihmisen tason muutamassa sekunnissa, minkä perusteella se lähtee kehittelemään itselleen sen hetkistä roolia. Kokeneen hoitajan kanssa se yrittää esittää kovaa, mutta tajuaa nopeasti, ettei sen kannata lähteä sotaan. Epävarmemman käsittelijän kanssa Fabian lähtee heti leikkimään kuningasta. Niin kauan kun hoitaja tekee kaiken oikein, seisoo ori nätisti paikallaan. Jos kuitenkin harja osuu esimerkiksi huonoon kohtaan, satulaa erehdytään laittamaan väärältä puolelta tai muuta yhtä pientä, alkaa Fabianin kuopiminen, pyöriminen, jalkojen nostelu ja muu ärsyttävä. Ori on kuitenkin sen verran fiksu, että sen jaloista pystyy helposti ottamaan talikolla mahdolliset lannat tai lakaista kavioista tulleet liat. Eläinlääkäri tai kengittäjä ovat myös tervetulleita koskettelemaan Fabiania, sillä niistä nuorukainen ei ole moksiskaan.

Ratsastaessa Fabian on todella kevyt. Se kuuntelee nätisti jokaista selkeää apua ja vastaa niihin nopeasti. Mitään tältä ei kuitenkaan ilmaiseksi saa. Jotta ori lähtisi sileälläkin polkemaan oikeasti takajaloillaan ja käyttämään selkäänsä, sen kanssa saa tehdä todella paljon töitä. Kuten hoitaessakin, pienikin virhe tai epäselvä apu on kuin käsky alkaa pelleilemän. Liian iso pidäte, epäselvät pohjeavut ja erittäin herkkinä päivinä myös pienikin kaatumisvirhe istunnassa saa Fabianin aivot kierroksille. Ori alkaa hyppiä pystyyn, väistämään pohjetta tai peruuttamaan. Siinä hetken aikaa painetta tasailtuaan, alkaa ori taas käyttäytyä. Fabian hyppää todella nätillä tekniikalla, jos vain jaksaa keskittyä. Nuorella orilla saattaa äkkiä loppua mielenkiinto sen mielestä liian helppoihin tehtäviin. Maastossa Fabian on hieman rauhaton, mutta pysyy hyvin käsissä. Kaverin kanssa hieman rauhallisempi.

Traileriin Fabian kävelee rennosti, mutta sieltä pois peruuttaminen on hieman hankalampaa. Pienellä avustuksella ori kuitenkin uskaltaa laskeutua myös alas ramppia. Kuljetus sujuu yleensä rauhallisesti, jos Fabianilla on vain ruokaa turpansa edessä. Kisapaikoilla orin kanssa kannattaa vetäytyä hieman syrjään, sillä Fabian saattaa hermostua hyvinkin paljon suuresta ihmislaumasta sen ympärillä. Radalla ori kuitenkin keskittyy vain olennaiseen, eikä ota stressiä yleisöstä.

© Jesy

Suku & Jälkeläiset

i. Fair Trial Kern EV-I, ERJ-I
KWPN, 161cm, km
ii. Ultimately ERJ-III, KWPN III
KWPN, 168 cm, rn
iii. Finally
iie. Daylight
ie. Latest Fashion xx
KWPN, 163 cm, km
iei. Last Change xx
iee. Fanta Fashion  xx
e. Shamrock Lady Kern
KWPN, 167cm, rn
ei. Chalimar YLA3
KWPN, 167cm, km
eii. Fire
eie. Grape
ee. Sunrise Zina YLA3
KWPN, 167cm, prn
eei. Son Of The Sun
eee. Cherry Blossom

Syntymäaika

skp. nimi

Emä

Omistaja

25.01.2017 o. Flamboyant Fall Thousand Dragon VRL-10105 & VRL-05567

Päiväkirja

28.03.2017 - Estevalmennus | Valmentajana Jesy (300 sanaa)

Tänään pääsin pitämään valmennusta erittäin lupaavalle nuorelle esteratsastajalle. Fiona oli käynyt muutamaan kertaan jo Fabianin selässä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun parivaljakko pääsee hyppäämän esteitä yhdessä. Fabian ravasi kevyen oloisesti uraa pitkin vajaa parikymppisen nuoren naisen kevennellessä sen selässä. Ratsukko teki paljon kiemurauria ja temonmuutoksia alkulämmittelyksi. Huomautin muutamaan kertaan Fionan jaloista, jotka kävivät vähän turhan tiuhaan Fabianin kyljissä. Ori nimittäin liikkui jo loistavasti omalla moottorilla eteen. Pyysin ratsukoa tulemaan ensin pitkällä sivulla olevalle kavalettisarjalle ravissa ja jatkamaan siitä lävistäjällä olevalle ristikolle. Muistutin Fionaa säilyttämään tahdin myös kavaleteilla, mutta muuten suoritus näytti hyvältä. Muutmaan kertaan tehtävän toistettuaan molempiin suuntiin sekä laukassa että ravissa, ratsukko käveli lyhyet välikäynnit.

Aloitimme varinaisen tehtävä laukassa. Fiona ratsasti Fabianin kohti lyhyen radan ensimmäistä estettä. Pitkällä sivulla oleva okseri osoittautui helpoksi ja ratsukko jatkoi siitä suoraan lävistäjällä olevalle pystylle. Hyppy onnistui hyvin, mutta koska seuraava este oli jo toiseen suuntaan toisella lävistäjällä oleva pysty, kostautui hieman liian sisälle ratsastettu tie. Hyppy lähti liian kaukaa, mutta Fiona onnistui pysymään silti hyvin hypyssä mukana. Seuraavana oli vuorossa toisella pitkällä sivulla sijaitseva kolmen esteen sarja. Fiona ratsasti Fabianin hyvin lyhyenä sisään, mikä näytti toimivan hyvin. Viimeisenä vuorossa oli keskihalkaisijalla sijaitseva trippeli, josta käännös oli vastakkaiseen suuntaan. Ratsukko kävi esteen jälkeen pientä keskustelua siitä, mihin suuntaan lähdetään. Fabian otti tietysti itseensä, sillä hävisi väittelyn. Tästä syystä se lähti hyppimään pystyyn, mutta Fiona sai sen nopeasti rauhoitettua. Lähdimme työstämään radalla havaittuja ongelmia. Ensimmäisenä oli heti kaarevalla uralla olevat esteet. Ohjeistin Fionaa ratsastamaan hieman enemmän ulos, mutta valmistautumaan jo käännökseen vasemmalle. Tällä kertaa tehtävä näytti hyvältä. Seuraavaksi ratsukko tuli sarjan uudelleen, tällä kertaa hieman pidemmässä laukassa, mutta silti askelvälit osuivat hyvin kohdalle. Viimeisenä trippelillä käskin Fionan katsoa jo heti esteellä, mihin suuntaan he olivat menossa. Tällä kertaa suunta oli molemmille selvä. Ratsukko ratsasti radan vielä kokonaisuudessaan kerran lävitse ja lopetimme onnistuneeseen suoritukseen.

21.01.2017 - Estevalmennus | Valmentajana Nikki (277 sanaa)

Ulkona satoi vettä, minkä vuoksi lumi muuttui inhottavaksi rännäksi, jossa oli hankala tarpoa, ja sen lisäksi pohjalla oli jäätä. En edes yrittäisi uhmata kohtaloa tänään, joten suuntasimme maneesiin valmennukseen tulleen Jesyn kanssa. Hänellä oli mukanaan tänään oikein komea, Fabianiksi nimetty ori. Nuori hevonen vaikutti ihan asiallisesti käyttäytyvältä, joten en odottanut kovinkaan suuria ongelmia.

Jesy oli saanut lämmitellä hevosta hyvän tovin sillä välin, kun rakensin rataa. Olin valinnut radalle näin aluksi vain muutaman esteen, kuten kaksi puolimetristä pystyestettä, yksi 80-senttinen lankkueste ja ihan tavallinen ristikko. Fabian vaikutti vetreältä ja valmiilta töihin, joten pyysin ratsastajaa ohjaamaan hevosensa radalle. Ori meni eteenpäin oikein hienosti, ja selvitti pystyesteet hyvin. Lankkueste sai orin melkein nauramaan - tai siltä se näytti. Ristikko kolahti vähän, mikä kertoi, ettei Fabian hypännyt ihan keskeltä, ja Jesy saikin ohjata hevosensa takaisin ristikolle. Ratsukko hyppäsi radan muutaman kerran molempiin suuntiin, ennen kuin korotin toista pystyestettä vähän ja korvasin lankkuesteen matalalla jumppasarjalla.

Jumppasarja tuntui saavan hevosen oikeasti hereille, kuten ratsastajankin. Ratsukon meno näytti oikein hyvältä; hevosesta näki, että se todella työskenteli, ja ratsastajakin puuskutti vähän. Fabian pysyi valppaana, ja keskittyi tehtäviin, joskin ristikolla se rupesi nopeasti vähän lepsuilemaan. Korotinkin kyseistä estettä vähän, jotta se haastaisi vähän enemmän, ja se sai lepsuilun häviämään. En lähtenyt korottamaan esteitä yli metriä, vaikka hevosella olikin kapasiteettiä, sillä treenin oli tarkoitus hienosäätää nykyistä tekniikkaa, eikä edetä korkeammille esteille.

Lopussa Jesy ja Fabian saivat vähän rauhoittua kavaleteilla ja ristikolla. Fabian pärski vähän ja meinasi vielä jatkaa täydellä teholla, mutta kun esteet eivät enää korottuneet, sekin rupesi viilenemään. Viimeiset kymmenen minuuttia ratsukko sai ravailla ja kulkea käynnissä uraa, ennen kuin Jesy kiitti hevostaan ja laskeutui sen selästä, lähtien taluttamaan oriaan talliin, minkä jälkeen kaksikko palaisi kotiin.

04.04.2016 - Päiväkirjamerkintä | Kirjoittajana Jesy (244 sanaa)

Fabian tuli kiltisti tarhan portille minua vastaan, kun kävin hakemassa sen sisälle. Ori käveli uljaasti vierelläni, mutta ei yrittänyt kuitenkaan kiilata tai etuilla. Tallissa laitoin sen käytävälle molemmin puolin kiinni ja otin esiin vaaleansinisen harjapakin. Lähdin pyörittelemään kumisukaa ensin kaulasta ja sieltä hitaasti lautasille siirtyen. Fabian nosteli muutaman kerran uhkaavasti takajalkojaan ja kuopaisi etujalallaan samalla päätä heitellessä, mutta kun se huomasi, etten kiinnittänyt siihen huomiota, seisoi ori nätisti. Harjasin pikaisesti pölyharjalla Fabianin lävitse ja otin kaviot. Sen jälkeen harjasin jalat vielä himan kovemmalla harjalla ja laitoin niihin suojat. Fabian irvisti hieman kuolaimille, kun yritin saada niitä sen suuhun, mutta aika nopeasti se laski päänsä ja avasi suunsa. Kiinnitin suitsissa jo valmiiksi kiinni olevaan deltaan juoksutusliinan ja nappasin juoksutusraipan lähtiessäni tallista.

Talutin Fabianin hiekkakentälle, sillä se oli tällä hetkellä tyhjä. Kävelin orin kanssa muutaman kerran ympyrää, ennen kun kävelin itse keskelle ja jätin Fabianin pyörimään liinan päähän. Hetken päästä annoin käskyn siirtyä raviin. Fabian heilautti päätään, mutta lähti kuitenkin ravaamaan. Kun ori oli juossut muutaman kierroksen rentoa ja reipasta ravia, vaihdoin suuntaa ja toistin sama. Laukkakäskyn annettuani Fabian heitti pukkisarjan ennen kunnollista laukkaa. Ori laukkasi reippaasti ja rentoutui muutaman kierroksen jälkeen. Kun laukka näytti hyvältä, vaihdoin taas suuntaa ja pyysin laukkaa toiseenkin suuntaan. Nyt Fabian lähti heti laukkaan rennosti ja tahdikkaasti. Muutaman kierroksen jälkeen pyysin sen raviin. Annoin Fabianin ravata molempiin suuntiin, ennen kun kävelin sen kanssa loppuun noin viisi minuuttia. Tallissa riisuin orin varusteet ja annoin sille porkkanan ennen kun talutin sen takaisin tarhaansa.

Kilpailukalenteri

Päivämäärä

Järjestäjä

Jaos

Luokka

Tulos

08.05.2016 Royal Gear NJ KWPN-orit 3/12 irtoSERT

Vain sijoitukset merkitty, voitot kursivoitu. ERJ sijoituksia 47, joista voittoja 18.

Päivämäärä

Järjestäjä

Jaos

Luokka

Sijoitus

21.03.2016 Zodiac Stables ERJ 150cm 1/19
25.03.2016 Zodiac Stables ERJ 150cm 3/19
02.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
03.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
03.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
07.04.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
12.04.2016 Kultajouhen Ratsutila ERJ 150cm 1/14
13.04.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
13.04.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
15.04.2016 Filmür ERJ 150cm 1/12
16.04.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
18.04.2016 Filmür ERJ 150cm 1/12
25.04.2016 Filmür ERJ 150cm 1/12
26.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
27.04.2016 Filmür ERJ 150cm 1/12
27.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
28.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
30.04.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
26.04.2016 Filmür ERJ 150cm 5/27
27.04.2016 Filmür ERJ 150cm 2/27
28.04.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27
04.05.2016 Filmür ERJ 150cm 4/27
04.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/15
05.05.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
05.05.2016 Filmür ERJ 150cm 2/27
06.05.2016 Filmür ERJ 150cm 5/27
07.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/15
07.05.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
08.05.2016 Filmür ERJ 150cm 2/27
09.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27
09.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27
09.05.2016 Filmür ERJ 150cm 3/15
11.05.2016 Filmür ERJ 150cm 2/12
12.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27
12.05.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
13.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27
13.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/15
15.05.2016 Filmür ERJ 150cm 5/27
17.05.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
18.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/15
19.05.2016 Filmür ERJ 150cm 3/12
19.05.2016 Filmür ERJ 150cm 4/27
20.05.2016 Filmür ERJ 150cm 4/27
23.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27
25.05.2016 Filmür ERJ 150cm 2/27
29.05.2016 Filmür ERJ 150cm 5/27
31.05.2016 Filmür ERJ 150cm 1/27

 

Ulkoasu © 2016 H, Virtualdesign
Ulkoasun kuva © FaceMePLS (CC 2.0 BY)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Jesy VRL-11942, Zodiac Stables

Zodiac Stables on virtuaalitalli. Talli ja kaikki sen sisällä tapahtuva toiminta on olemassa vain netissä!
Jokainen hevonen on virtuaalihevonen!

 
©2019 Zodiac Stables - suntuubi.com