Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Tapahtumat: -

Zodiac Risky Deal

 

© Haras De Hus

Virallinen nimi Zodiac Risky Deal Kutsumanimi Rico
Sukupuoli Ori Rekisterinumero VH15-012-0428
Rotu Hollanninpuoliverinen Kasvattaja Jesy VRL-11942
Syntymäaika 18.07.2015 (8v.) Omistaja Jesy VRL-11942
Säkäkorkeus 169cm Väri ja merkit rn
Koulutustaso Ko: Helppo B Re: 160cm Me: 100cm
Saavutukset ERJ-I, KTK-III, EV-II

Luonnekuvaus

Rico on yleisesti ottaen rohkea ja reipas tapaus. Uudet jutut kiehtovat oria hyvin paljon, joten uusien asioiden opetteleminen on ollut aina naurettavan helppoa. Rico on hyvin päättäväinen ja ylväs nuori, joka tulee varmasti pärjäämään loistavasti tulevaisuudessa estekentillä.

Hoitotoimenpiteet onnistuvat orin kanssa hyvin tai hyvin huonosti. Nuorelle pojalle opetetaan vielä käyttäytymisen perus sääntöjä, mitkä joskus tuntuvat menevän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Toisina päivinä Rico seisoo nätisti paikallaan koko hoidon ajan, nostaa kaviot nätisti eikä säikähdä varusteita ollenkaan. Joskus taas ori saattaa päättää, ettei halua satulaa selkäänsä tai kavioita putsattavan, jolloin se tekee kaikkensa, jotta hoitaja luovuttaisi ja pääsisi itse pälkähästä. Orin kanssa vaaditaan siis rautaisia hermoja!

Ricolla on näyttävät askeleet ja nätti hyppytyyli. Ratsastaessa oria ei tarvitse paljon komennella, sillä oikeilla avuilla toimii Rico todella hienosti. Epäselvistä avuista nuori hevonen saattaa sekoilla askeleissaan, kun ei tiedä, mitä ratsastaja haluaa. Osaavan ratsastajan kanssa Rico on miellyttävä hevonen niin koulussa, esteillä kuin maastossakin. Koulu ei kuulu orin suosikeihin, mutta tekee silti nätisti pyydettävän. Eihän nuorukainen paljoa vielä osaa, mutta potentiaalia on aika pitkälle. Väistöt ja temponmuutokset onnistuvat nätisti kaikissa askellajeissa, laukassa tosin hieman heikommin vielä. Muita helpompia liikeitä Rico osaa myös nätisti ja kovaa vauhtia ori on oppimassa etu- ja takaosakäännökset myös ratsastaja selässä. Esteillä Rico löytää seitsemännen vaihteen ja paahtaa menemään. Ratsastaja saa rauhoitella oria moneen otteeseen, vaikka kovasta vauhdista huolimatta Rico hyppää esteet erittäin nätillä tekniikalla ja harvoin tiputtelee puomeja. Lähestymiset eivät ihan täydellisesti suju pojan kanssa vielä, mutta kovaa vauhtia ollaan niitäkin opeteltu. Rico tarvitsee siis lähestymiseen hieman ratsastajan tukea, mutta muuten hyppää erittäin varmajalkaisesti ja kieltelee harvoin. Maastossa Rico on vauhdikas ja varma.

Koppiin Rico menee pelkän mielenkiinnon johdosta. Kaveri on ehkä enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Uusilla paikoilla Rico käyttäytyy vielä omahyväisemmin kuin kotona ja tekee tasan sen, mitä sitä itseään huvittaa. Aika kovalla käskyllä saa Ricoa komentaa, jotta kunnioitus myös ihmisiä kohtaan palaa orin korvien väliin. Ori ei siis ainakaan hermoile uusilla paikoilla.

© Jesy

Suku & Jälkeläiset

i. le Rêve Lancelot EV-I, ERJ-I, KTK-II
KWPN, 170cm, rn
ii. Kick Off YLA2, ERJ-II
KWPN, 168cm, rn
iii. King Rocky
iie. All Natural

ie. Chanterelle YLA2, ERJ-II
KWPN, 170cm, rn

iei. Smokin Satins Bars
iee. Flaming Heart
e. Upside Down GEW YLA3, ERJ-II, KTK-III, KWPN II
KWPN, 170cm, rn
ei. SWF Big Capitol
KWPN, 168cm, rn
eii. Rambo III
eie. Bella II
ee. Golden Star
KWPN, 163cm, hkm
eei. Starlight
eee. Hearty Present
Syntymäaika skp. nimi Emä Omistaja
11.10.2016 t. PHX Faster Deal H.D This Girl is on Fire VRL-13811
19.02.2016 o. Hillstead Reflection Hillstead Ballerina VRL-11942

Päiväkirja

28.01.2017 - Estevalmennus | Valmentajana Eliza (536 sanaa)

Tulin Zodiac stablesiin pitämään Jesylle ja Ricolle estevalmennusta. Tullessani tallille ratsukko oli juuri menossa maneesiin ja menimme yhtä matkaa. Jesy ratsautui ja aloin rakentamaan esteitä. Samalla juttelin hieman Jesyn kanssa, että mitä hän toivoisi valmennukselta. Jesy halusi treenata 160cm esteitä, lähestymisiä ja vauhtia. Rakensin kahdeksan esteen sarjan, jossa oli myös yksi kolmoissarja. Lyhyellä sivulla oli pysty ja okseri, suunnanmuutos lävistäjän kolmoissarjalle, suunnaanmuutos sarjan vieressä olevalle okserille. Sitten viidennelle esteelle eli trippelille, joka sijaitsi pitkällä sivulla, joutui miettimään tietä melko tarkasti. Kuudes este, pysty sijaitsi kakkosesteen vieressä ja seitsemäs este, myös pysty sijaitsi ykkösesteen vieressä. Kahdeksas este, pysty, sijaitsi katsomopäädyn lyhyellä sivulla.

Käskin ratsukon raviin ja seurasin samalla heidän työskentelyään. Rico paahtoi menemään melko kovalla vauhdilla, mutta hyvin Jesy sai pidettyä orin hallinnassa ympyröiden avulla. Jesyn asento näytti melko hyvältä, ohjeistin vain istumaan pystymmässä ja vähän kutittelemaan Ricoa suusta vuorotellen molemmilla ohjilla, jotta ori kuuntelisi kunnolla. Neuvoin vaihtamaan suunnan ja jatkamaan ympyröillä työskentelyä sekä vähän asettamaan Ricoa. Rico oli kyllä todella reipas. Laskin kuudetta ja kahdeksatta estettä hieman näin alkuun, kuudes este 80 cm ja kahdeksas 100 cm. Pyysin ratsukkoa hyppäämään nämä kaksi estettä. Ratsukko nosti laukan ja lähestyi 80 cm pystyä. Se meni oikein hyvin ja 100 cm pysty myös. Näissä nyt ei vielä ollutkaan haastetta. Kävin läpi Jesylle koko sarjan ja missä kohti pitäisi tehdä mitäkin ja nostin äsken laskemani esteet sinne 160 cm, mitä muutkin esteet olivat. Ohjeistaisin kyllä välissä.

Kun ratsukko oli saanut kävellä hetken, pyysin nostamaan ravin ja laukan ja aloittamaan hyppäämisen. Ratsukko nosti laukan ja suuntasi kohti ensimmäistä pystyä. Pystyn tai okserin hypyssä ei ollut mitään ongelmaa, mutta vauhtia oli melkoisesti. Jesy yrittikin hidastaa Ricon vauhtia ihana aavistuksen ja ratsukko pääsi kolmoissarjalle. Rico sekosi askeleissaan ja hetken jo näytti, ettei Rico ehdi hyppyyn. Ratsukko selvitti kuitenkin sarjan. Ohjeistin Jesyä hidastamaan hieman Ricoa ja tekemään voltin ennen nelosestettä. Senkin jälkeen piti suunnitella lähestyminen hyvin ja liikaa vauhtia ei saanut olla tai trippeli menisi plörinäksi. Ratsukko teki pari volttia ja suuntasi nelosesteelle. Okseri meni hyvin, mutta trippelin lähestyminen meni plörinäksi. Rico hyppäsi sen kuin hirvi - tasajalkaa. Sitä olisi siis harjoiteltava. Ohjeistin ratsukon kuitenkin jatkamaan kutoselle ja seiskalle, siinä olisikin taas hankala väli. Nyt Ricon vauhti ennen pystyä oli sopiva ja sen myötä pysty ja heti alastulon jälkeen täytyi ponnistaa seuraavalle pystylle, sujuivat erinomaisesti. Ratsukko sai jatkaa vielä viimeiselle pystylle, joka ei tuottanut ongelmia. Neuvoin Jesyä hillitsemään Ricon vauhtia, niin kolmoissarja ja okserin ja trippelin välit sujuisivat. Tarvittaessa voisi tehdä voltin. Pienen ravipätkän jälkeen ratsukko nosti laukan, teki pari volttia ja suuntasi radalle. Ensimmäiset kaksi estettä sujuivat ja Ricolla oli sopiva vauhti. Sarjalle tulo sujui huomattavasti edellistä kertaa paremmin ja meno näytti hyvältä. Rico hyppäsi esteet hyvällä ilmavaralla eikä pudottanut yhtään. Neljäs este eli okseri hyvin ja neuvoin hidastamaan Ricoa paljon. Ratsukko hyppäsi okserin hieman oikeasta reunasta, Jesy teki puolipidätteen ja trippelin hyppääminen onnistui hienosti. Kehuin ratsukkoa ja kannustin jatkamaan kolmelle viimeiselle esteelle. Ahtaan välin pystyt sujuivat jälleen ja viimeinen pysty meni erinomaisesti. Näillä ohjeilla pyysin ratsukkoa hyppäämään koko radan vielä kertaalleen. Se meni hyvin, mutta lyhyt kolmoissarjan ja okserin ja trippelin väli kaipasi kuitenkin vielä lisää harjoitusta. Kerroin Jesylle, mistä olin tyytyväinen ja mitä voisi vielä harjoitella. Ratsukko jäi loppuun ravaamaan ja käyntiin, kun laitoin puomit ja estetolpat paikalleen ja lähdin Zodiac stablesistä.

10.01.2016 - Päiväkirjamerkintä Hemsburyn Auld Lang Synestä | Kirjoittajana Jesy (437 sanaa)

Istuin malttamattomana paikallaan steppailevan hevosen selässä Hemsburyn tallin sisäpihalla.
”Olen herra Sean MacBain, ja tämän retken johtaja! Se, jota sitten kans seurataan!”
Tunsin adrenaliinin kihelmöivän kehossani, enkä millään olisi halunnut pidättää Ricoa yhtään pidempään. Vihdoin pääsimme matkaan herra MacBainin ja jättimäisen ruunikon hevosen johdolla. Hevosten kavioiden äänet pehmentyivät alle tallautuvaan mutaan ja ainoa hiljaisuuden rikkoja oli hevosten pärskähtely ja kylmän tuulen kahina niissä vähäisissä lehdillä, mitä puihin oli jäänyt roikkumaan. Rico tuntui kuumalta allani ja jouduin koko ajan hieman pidättelemään nuorta oria. Mieleni teki lähteä retkemme johtajan ohitse täyttä laukkaa, mutta en halunnut olla se ensimmäinen kapinallinen. Herra MacBain näytti muutenkin tarpeeksi pelottavalta harmaan partansa ja isojen korviensa takia. Kuin taikaiskusta nuoremman miehen ääni brittiaksentilla varustettuna astui esiin.
"Kympistä vetoa, ettei minua ja Turkmenia päihitä kukaan teistä! Nähdään maalissa, Sean!"
Mies lähti ohittamaan koko joukkoa tummanpunarautiaalla englannin täysiverisellä. Katsoin muutaman muun lähtevän ratsukon perään, enkä voinut vastustaa kiusausta.

Annoin Ricolle hieman enemmän tilaa edestä ja ori singahti täyteen laukkaan. Kylmä viima naamallani sai silmäni vuotamaan, mutta nautin vain vauhdin tuomasta tunteesta. Reitti oli haastavampi, mitä olin kuvitellut. Ensimmäistä estettä lähestyessäni luulin Ricon kieltäytyvän. Painoin kuitenkin pohkeeni kiinni hevosen kylkiin ja maiskautin pienesti. Ori otti ylimääräisen askeleen ennen risuaidan ylittämistä, mutta pääsimme kuitenkin kunnialla esteen toiselle puolelle. Sain jonossa edelläni ratsastavan naisen ja mustan puoliverisen. Lähdin ratsastamaan kaksikon perässä, mutta kaduin sitä lähes heti. Mustan tamman kavioista roiskuva muta esti hieman näkyvyyttäni ja ratsastin kahden puun välistä saaden ilkeästi viiltävät risut naamalleni. Hidastin hieman tahtia nähdessäni seuraavan esteen. Edessä oli kivimuuri, hirvittävän korkea sellainen. Hengitin syvään, pyyhin silmiltäni kurat ja lähdin lähestymään muuria. Vasemmalla puolella oleva puinen portti houkutteli kummasti, mutta päätin kuitenkin lähteä ylittämään estettä. Rico innostui haasteesta ja ponnisti juuri sopivasti ennen muuria. Pieni helpotuksen tunne valtasi kehoni, mutta se ei kestänyt pitkään, sillä edessämme näkyi jo seuraava ylitettävä puska. Pensasaidan toisella puolella oli ilkeästi odottamassa kuralammikko, mistä se varmasti saisi kasteltua kaikki hullut ratsukot, jotka yrittivät selvitä reissusta hengissä. Pyyhin taas kuraa silmistäni ja helpotuin suuresti nähdessäni pitkän hiekkasuoran edessämme.

Muutaman puunrungon ylityksen jälkeen onnistuin jättämään kaksi ratsukkoa taaksemme. En kuitenkaan tiennyt, kuinka monta oli vielä edessä. Tunsin Ricon alkavan jo väsyä, eikä se todellakaan ollut ainoa. Onnekseni näin maalin häämöttävän suoraan edessäni. ”Noniin poika, enää yksi este ja ollaan maalissa!” kannustin hevostani, tai itseäni. En ollut ihan varma, kumpi oli helpottuneempi kun hyppäsimme viimeisen tukkiesteen ylitse. Rankan, mutta sitäkin hauskemman reissun jälkeen kävelin orin kanssa pitkään, jotta se saisi hengityksensä tasattua. Vasta nyt huomasin matkalla mukaamme tarttuneet kellertävät lehdet ja järjettömän määrän kuraa ihan joka paikassa. Kylmä talvinen sää ei tuntunut enää läheskään yhtä kylmältä kun lähtiessä, vaikka naamaa silti nipisti ihana raikas ilma.

14.08.2015 - Päiväkirjamerkintä | Kirjoittajana Jesy (183 sanaa)

Rico pääsi tänään hyppimään eseitä ihan nurmikentälle asti. Tähän asti Ricon kanssa ollaan hypätty vain hiekkakentällä, joten alustan vaihdos oli mielenkiintoinen kokeilu. Orin kanssa ei tosin ole hypätty niin paljon, että se olisi kamalasti häirinnyt. Kentälle päästyäni Rico oli silmin nähden innoissaan. Sain tehdä oikeasti töitä pitääkseni nuoren herran kurissa. Aloitin kunnollisten alkulämmittelyjen jälkeen hyppäämisen helpolla kaarevalla linjalla. Ratsastin Ricon esteelle yrittäen säilyttää tahdin ja rytmikkyyden, mutta pitämään silti vauhdin sopivana. Rico sai jalkansa hyvin ensimmäiselle esteelle. Jouduin pitämään aika lujaa ulkopohkeella vastaan, jotta kaari ei venyisi liian pitkälle. Myös toinen este sujui hyvin ja taputin oria. Tulin samaa tehtävää pariin kertaan uudelleen myös toisesta suunnasta. Otin viimeisenä vielä jumppasarjan. Tulin ensimmäiselle esteelle reippaassa laukassa ja Rico pomppi esteiden yli vaivatta. Tuli sarjan toiseenkin suuntaan, jolloin Rico hieman sekoili rytmissään. Tulin sarjan vielä toiseen kertaan, jolloin Rico keskittyi hieman paremmin ja pääsimme esteiden yli kunnialla. Lopetin siihen, sillä Rico rupesi jo väsymään. Ravailin orin kanssa mutkitellen esteiden välissä. Pitkien loppukäyntien jälkeen talutin orin talliin ja kylmäsin sen jalat. Siinä samalla suihkuttelin hiet pois ja kuivasin oria hieman, jonka jälkeen vein sen takaisin ulos.

11.08.2015 - Päiväkirjamerkintä | Kirjoittajana Jesy (183 sanaa)

Ricolla oli tänään kevyttä liikuntaa. Tarkoituksena oli juoksuttaa oria hieman kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen suihkuun ja takaisin laitumelle. Rico tuli minua laitumen portille vastaan, mikä oli hieman yllättävää. Otin orin hoitopuomille uuden tallin edustalle ja harjasin sen kunnolla läpi. Nuorukainen seisoi nätisti koko ajan ja nosti kaviotkin lähes omatoimisesti. Palkitsin Ricoa välillä hyvästä käytöksestä sokeripaloilla. Sain orille suitset päähän helposti ja laitoin deltan ja juoksutusliinan niihin kiinni. Talutin Ricon juoksutusaitaukseen ja kävelin sen kanssa ympyrän muutaman kerran ympäri, jonka jälkeen menin keskelle ja lähetin orin uralle kävelemään. Rico käveli reippaasti ympyrällä välillä päätään heitellen. Muutamien kierroksien jälkeen pyysin ravia, jolloin Rico siirtyi reippaaseen raviin. Hetken päästä pyysin käyntiin ja ohjeistin Ricon takaisin luokseni. Vaihdoin Ricon suuntaa ja pyysin orin takaisin käyntiin ja siitä jonkin ajan päästä raviin. Kunhan Rico hieman rauhoittui ja sai hyvän rytmin ravissa, pyysin orilta laukkaa, mihin se siirtyi nätisti. Muutaman hyvän kierroksen jälkeen vaihdoin taas suuntaa ja annoin orin laukata myös siihen suuntaan. Kevyiden ravien ja loppukäyntien jälkeen talutin Ricon suoraan vesiboksiin ja suihkutin sen kunnolla. Jätin orin tarkoituksella hieman märäksi ja vein sen takaisin laitumelle vihreän ruohon joukkoon.

Kilpailukalenteri

Vain sijoitukset merkitty, voitot kursivoitu. ERJ sijoituksia 40 joista voittoja 9. Cup sijoituksia 2.

Päivämäärä Järjestäjä Jaos Luokka Sijoitus
22.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 120cm 1/28
22.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 130cm 1/33
26.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 120cm 2/28
27.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 120cm 2/28
28.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 120cm 1/28
28.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 130cm 5/33
28.09.2015 Koskimäki ERJ 120cm 5/30
30.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 120cm 4/28
30.09.2015 Priton Budyonnys ERJ 130cm 2/33
01.10.2015 Koskimäki ERJ 110cm 2/30
07.10.2015 Koskimäki ERJ 110cm 3/30
08.10.2015 Koskimäki ERJ 120cm 2/30
10.10.2015 Koskimäki ERJ 120cm 5/30
13.10.2015 Koskimäki ERJ 120cm 2/30
16.10.2015 Koskimäki ERJ 110cm 1/30
24.10.2015 Sturmtaucher ERJ 130cm 2/37
31.10.2015 Ginger ERJ Cup 130cm 9/107
06.12.2015 Zodiac Stables ERJ 120cm 2/28
06.12.2015 Zodiac Stables ERJ 130cm 4/28
10.12.2015 Zodiac Stables ERJ 120cm 1/28
10.12.2015 Zodiac Stables ERJ 130cm 5/28
24.01.2016 Knockout ERJ 160cm 4/40
29.02.2016 Satulinna ERJ Cup 160cm 13/135
22.03.2016 Zodiac Stables ERJ 160cm 4/21
30.03.2016 Filmür ERJ 160cm 2/15
04.04.2016 Filmür ERJ 160cm 3/15
09.04.2016 Chowter Sporthorses ERJ 160cm 4/20
09.04.2016 Filmür ERJ 160cm 1/15
10.04.2016 Chowter Sporthorses ERJ 160cm 2/20
11.04.2016 Filmür ERJ 160cm 3/15
11.04.2016 Chowter Sporthorses ERJ 160cm 3/20
12.04.2016 Filmür ERJ 160cm 2/15
16.04.2016 Filmür ERJ 160cm 2/15
18.04.2016 Filmür ERJ 160cm 2/15
20.04.2016 Filmür ERJ 160cm 1/15
23.04.2016 Filmür ERJ 160cm 2/15
23.04.2016 Filmür ERJ 160cm 5/28
25.04.2016 Filmür ERJ 160cm 1/28
27.04.2016 Filmür ERJ 160cm 3/15
28.04.2016 Filmür ERJ 160cm 2/28
29.04.2016 Filmür ERJ 160cm 4/28
30.04.2016 Filmür ERJ 160cm 4/28

 

Ulkoasu © 2016 H, Virtualdesign
Ulkoasun kuva © FaceMePLS (CC 2.0 BY)
Kaikki muu ellei toisin mainita © Jesy VRL-11942, Zodiac Stables

Zodiac Stables on virtuaalitalli. Talli ja kaikki sen sisällä tapahtuva toiminta on olemassa vain netissä!
Jokainen hevonen on virtuaalihevonen!

 
©2019 Zodiac Stables - suntuubi.com